Grammar Test 1 Answers

1. ______ shall I say is calling?.
Answer: Who

2. ___ hour ago we met ___ history teacher.
Answer: an / a

3. Sentences can be broken down into:
Answer: Clauses

4. Charles and ___ are attending the conference.
Answer: I

5. Homophones are:
Answer: two or more words that share the same pronunciation but have different meanings

6. He was not thinking well __ that occasion.
Answer: on

7. Love, courage, and childhood are examples of:
Answer: abstract nouns

8. Microsoft announced ________ releasing a new product next week.
Answer: it is

9. We need three _______ and two _______ for the soup.
Answer: fungi / potatoes

10. Adverbs can modify:
Answer: adjectives

11. The boy _______ threw the ball was blond.
Answer: who

12. Those are all prepositions, except:
Answer: so

13. The other boys or Henry ____ to blame.
Answer: is

14. The two types of adjectives are:
Answer: attributive and predicative

15. The cat has ___ the canary.
Answer: eaten

16. Which of the following is NOT an article:
Answer: it

17. Chairs _______ don’t have cushions are uncomfortable to sit on.
Answer: that

18. Those are all coordinating conjunctions, except:
Answer: from

19. Which of the following is NOT a type of incomplete verb:
Answer: intransitive verb

20. This will be just between you and ___ .
Answer: me